Over

Toen ik een studie moest kiezen, gaf mijn opa mij het beste advies ooit: ga doen wat je leuk vindt. Het maakt niet uit wat, zorg gewoon dat je er heel goed in wordt. En dat is wat ik deed: ik ging Nederlands studeren. Elke week boeken lezen en daar presentaties over geven en scripties over schrijven. Mijn opa knikte goedkeurend.

Al tijdens mijn studie rolde ik via een stage in een redactiebaan. Ik bleef redacteur; eerst in vaste dienst en later als freelancer. Ik wist dat ik taalgevoel had, maar ik bleek ook goed in coördineren en werkte vooral voor tijdschriften als eindredacteur.

Tot ik me wat verdwaald ging voelen en weer aan mijn opa dacht: ga doen wat je leuk vindt. Dat was simpel: boeken maken en dat is wat ik nu doe.

Dus wil je graag een boek over je leven, je vak of gewoon een onderwerp waar je over wilt vertellen en zoek je iemand die het voor je kan schrijven? Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek. Wil je eerst meer weten over wat ik voor je kan betekenen, kijk dan op deze pagina. Wil je zelf je boek schrijven, maar heb je daar wat hulp bij nodig, kijk dan eens op jouwboekschrijven.nl.

Janin Wensink

Foto: Perfect Portret