Over

Maximaal zeven mocht ik er per keer meenemen, en altijd moest ik er een paar terugleggen. Stapels boeken heb ik als kind uit de bibliotheek gehaald. Tijdens vakanties las ik vaak de hele dag, liefst in bed. Mijn moeder stelde de regel in dat ik in ieder geval uiterlijk om 12 uur aangekleed moest zijn. Ik deed dat met tegenzin, om vervolgens verder te lezen op de bank.

Opa’s advies

Toen ik een studie moest kiezen, gaf mijn opa mij het beste advies ooit: ga doen wat je leuk vindt. Het maakt niet uit wat, zorg gewoon dat je er heel goed in wordt. En dat is wat ik deed: ik ging Nederlands studeren, en uiteraard de richting moderne letterkunde. Elke week boeken lezen en daar presentaties over geven en scripties over schrijven. Mijn opa knikte goedkeurend.

Heel veel teksten

Inmiddels ben ik al bijna 20 jaar schrijver, eindredacteur, schrijfcoach en ghostwriter. Vele teksten heb ik geschreven, gelezen en nagekeken. Voor vrouwenbladen als Viva en Grazia, voor mannenbladen als Computer!Totaal en Discovery Magazine. Ook voor veel boeken bewerkte ik de teksten en ik schreef daarnaast boeken als ghostwriter.

Boeken maken

Maar ik werkte vooral voor tijdschriften en er kwam een moment dat ik er even genoeg van had en op zoek ging naar ‘iets anders’. Ik deed een vooropleiding aan de kunstacademie. Ik heb zelfs een webshop gehad naast mijn werk als redacteur. Om erachter te komen dat ik niet zonder tekst kan. En ik dacht weer aan mijn opa: ga doen wat je leuk vindt. Het antwoord was simpel: boeken maken (en lezen), dat is wat ik het allerleukst vind. De tijdschriften laat ik tegenwoordig links liggen en nu schrijf ik alleen nog maar boeken.

Hulp

Dus wil je graag een boek over je leven, je vak of gewoon een onderwerp waar je over wilt vertellen en zoek je iemand die het voor je kan schrijven? Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek. Wil je eerst meer weten over wat ik voor je kan betekenen, kijk dan op deze pagina. Wil je zelf je boek schrijven, maar heb je daar wat hulp bij nodig, kijk dan eens op jouwboekschrijven.nl.

Janin Wensink

ghostwriter boek laten schrijven